Khamis, 31 Mac 2011

Comelnya + Percutian Impian !!!!!

Posted by LeptoSpyra at Khamis, Mac 31, 2011 6 comments Links to this post




















Nak gi pantai....!!!

Teringin sangat-sangat http://www.emocutez.com


Percutian impian aku :



Lambat lagi la jadi kenyataan.

Nak tunggu aku bersuami mau makan 5-6 tahun lagi kot.

Apasal orang tu hitam?

Lama sangat berjemur kot.

Hahahahaha~

Rabu, 30 Mac 2011

Dengar Sini, Bro!!!!

Posted by LeptoSpyra at Rabu, Mac 30, 2011 5 comments Links to this post
Bro, dengar sini!!!

Hati seorang wanita itu lembut.
Jangan bro kasarinya.



Seorang perempuan tetap akan menjadi seorang perempuan.
Mudah sensitif.
Hati lembut, jiwa lembut.
Tak kisah la kalau penampilan dia nampak macam seorang yang sempoi, ala-ala tomboi.
Nak-nak lagi kalau perempuan tu memang lembut personalitinya. Lagi la kena handle betul-betul.

Ayat tu jaga-jaga la sikit.
Jangan kasar.

Bro,
Kalau bro sayang dekat perempuan tu, bro cakap kasar ke dengan dia?

Pada aku la, lelaki bila cakap kasar dengan perempuan, maknanya dia anggap perempuan tu sama macam kawan-kawan lelaki dia yang lain.

Tak ada yang special tentang perempuan tu bila lelaki mula berkasar.

Gurau kasar, cakap kasar, ayat kasar.
Sama je taraf perempuan tu dengan kawan-kawan lelaki dia yang lain.

Betul tak?

Bro,
Kalau bro anggap si dia special, layan la si dia dengan layanan istimewa.
Bukan susah pun nak buat seorang perempuan rasa gembira.

Dan aku bukan bercakap kalau nak buat perempuan gembira, belikan dia jewellery, teddy bear, roses, coklat etc...

Tak payah tu semua!!! Tak payah!!!
Cukuplah kalau korang hargai dia, sementara dia masih 'ingin' bersama korang.

Kalau dia dah 'tak ingin' baru nak menyesal, tak guna la bro.
Mintak maaf la.
Bro kena cari lain la ye?

Tahu tak apa rasanya bila lelaki mula berkasar dengan perempuan?

Rasa macam lampu kaca di hempas ke lantai.
Pecah berderai.

Mungkin kacanya boleh di repair dengan plaster, tapi ia takkan menyala lagi.


Seram Wey Tengok Time Malam

Posted by LeptoSpyra at Rabu, Mac 30, 2011 1 comments Links to this post


Memang macam hantu!!!

Macam apa ye aku nak cakap?

Korang fikir la sendiri.

Tapi mulut dia memang besar punyaaaa~

Makan BIG Mac confirm sekali telan je ni.

Isnin, 28 Mac 2011

Aku Kerja Lab Je Laaaaa~

Posted by LeptoSpyra at Isnin, Mac 28, 2011 7 comments Links to this post
Salam.

Ada kawan blogger tanya : Cik Hana ni kerja apa ya?

Jawapan : Aku kerja lab.










































Ni semua bukti aku kerja lab.

Lagi satu. Aku lulusan Mikrobiologi.

Bukan Mass Communication.

Adoi jauh menyimpang wey.

Sedap kau je kata aku amik mass comm.

Putus urat perut aku gelak hari tu.

Takpe dik, akak maafkan kau.

Boleh dia kata muka aku ala-ala budak mass comm.



Ko tengok gambar ni memang la macam budak mass comm


Cuba tengok gambar ni, memang microbian sejati. Spek tebal gitu.
Hahahahaha~

Sabtu, 26 Mac 2011

Apekahhhhh???

Posted by LeptoSpyra at Sabtu, Mac 26, 2011 2 comments Links to this post
Ramai jugak yang komen pada entry yang salah.

Nak komen entry yang tu, tapi taip kat entry yang ni.

Jangan confused. Link untuk kotak komen adalah di bahagian atas setiap entry.

Bukan di bawah.

Ye, blog ni memang 'lain' sikit.

Agagagaga~

Jumaat, 25 Mac 2011

Manjakan Perut

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Mac 25, 2011 3 comments Links to this post
Perut aku ni dah lama tak makan makanan segera.
Selalu suci je, makan masakan mak.
Mak, terima kasih ye?
Masakan mak memang terbaik dari ladang!

Tapi sekali sekala, tak salahkan nak tukar selera.
Makan makanan yang selain masakan mak.
Orang belanja pulak tu.
Wahhh~ rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari.

Kami makan di Domino's Pizza.



Mahal beb. Nasib member ada kupon. Dapat diskaun.
Ceh, mahal pun orang belanja. Ada aku kisah? Hahahaha~
Wey, serius mahal. Kalau aku, mau fikir 80 kali jugak la nak makan benda ni.



Harga sebelum tunjuk kupon : RM 80.80
Harga selepas tunjuk kupon : RM 56.50

Jom tengok apa yang kami mencekik
Cekidaut!!!





Tengok dekat-dekat :


Garlic Cheese Ring (entah betul entah tak)



Apple Aloe Vera



Crazy Chicken (eh, betul ke camni nama dia?)


Pizza Extravaganza Entahapakebenda


Pizza BBQ Chicken Entahapakebenda

Ada lagi 1 lupa snap : Garlic Bread dia.

Mana tak mahal, banyak benar order.
Makan 3 orang je.

Kaya dengan inti :



Bila dah separuh jalan :





Tak ada cili sos. Hampeh gila!!
Ni je ada. Chilli flakes.




Tak senonoh, serbuk cili blender tak siap.
Siap ada biji-biji. Biji dia, bila semai kat tanah, confirm tumbuh pokok cili kot.


Amik gambar kenangan jap.
Gambar aku wajib tak ada.
Sebab aku camera-woman on duty.


Budak ni tunjuk cincin tunang dia.
Hahahaha~ sebanarnya dia tutup muka sebab dia kata : muka dia tembam



Muka kenyang, perut sudah sendat

Seriously, makanan memang sedap.
Tapi cara hidangan macam tak kena la.
Makan pizza dalam kotak?
Tak apa pinggan ke wey?

Wey, cawan kaca tak ada ke?
Minum dalam polistrin je.
Gila jugak Domino's ni.

Agak-agak la wey.
Macam nak gi piknik pun ada jugak aku rasa tadi.

Last, aku ada tinggalkan sesuatu :



Ye, aku gigit-gigit cawan tu.
Tanda aku protes dia serve cawan polistrin je.
Cantik tak gigitan cinta aku?
Hahahahahaha~

Take a closer look :



Hahahahahahahahahahahahahahahaha~

Thanks to Faizah Paiwai dan Nawwal Izzah Nordin sebab belanja Siti Nurhana Hamzah.
Sila belanja lagi!

Khamis, 24 Mac 2011

Kenapa Cantik Sangat?

Posted by LeptoSpyra at Khamis, Mac 24, 2011 8 comments Links to this post
Aku telah berjaya add seorang gadis yang sungguh cun di Facebook.

Anehnya, walaupun dia tak kenal aku, dia tetap approve aku sebagai rakan.
(Setakat rakan Facebook, apalah sangat kan)

Sebab dia, lama aku online semalam. Time kerja pulak tu.

Terpegun. Mesmerizing.

Tu je yang boleh aku cakap.

Huaaa~ kenapa kau cantik sangat?

Beratus-ratus gambar dia aku tengok.

Jangan salah faham. Aku tengok dengan perasaan kagum okey?

Bukan tengok dalam keadaan bernafsu. Ish ish ish. Otak kuning la korang ni.

Dan si gadis itu nampaknya seperti orang baik-baik.

Ayu bertudung. Bertuah siapa yang dapat dia.

Tengok pun nampak macam kaya gila je. Huhuhu~ untung kau ye?

Cantik, kaya, akhlak baik.

Hahahaha~ kenapa aku buat post ni ye?

Memang aku suka tengok perempuan cantik. Tak salahkan?

Aku perempuan, perempuan ada banyak nafsu.

So aku ada nafsu untuk melihat benda-benda cantik.

Dalam konteks post aku kali ni, 'benda' cantik itu adalah gadis.

Gadis yang bernama Balqis.


Oooo~ dia pernah buat iklan rupanya, jadi tak salahkan kalau aku letak gambar dia kat sini?


Qis, kalau awak baca post saya ni, satu je saya nak cakap :

Awak sangat cantik!!!!!!!!!!

Selasa, 22 Mac 2011

I Miss My Bodyguard

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Mac 22, 2011 7 comments Links to this post
Aku dah parking tadi, ada lori duk hon-hon aku.

Aku toleh kat lori tu, ada mamat sengih-sengih.

Okey, dah nampak kerang busuk, aku pun buat tak tahu je la.

Then dia hon lagi.

Tinnn... tin... (hon dia memang bunyi macam tu okey?)

Aku tengok la kat kereta aku, kot-kot dia nak bagitau yang aku lupa kunci keta ke, lupa tutup lampu ke.

Tapi time tu tengah hari buta, aku takkan pasang lampu. Dan kunci kereta memang selamat dah dalam poket.

Aku berjalan dengan pantas untuk masuk ke dalam pasar raya.

Tin.. tin.. tiinnnnn... tinnnnnnn~~~~

Mamat lori tu hon aku lagi.

Kuat dan panjang bunyinya.

Walaweyh... ko ni bangsa apa? Key pad lock betul.

Malu aku, orang tengok.

Panas! Aku berjaya menahan diri dari menunjukkan jari tengah aku pada mamat kerang tersebut.

Kalau berani, turun la. Setakat main hon atas lori, mak nyah pun boleh buat.

Ni kalau Ayuni ada teman aku ni, confirm mamat tu kecut nak buat camtu.

Ayuni tu bodyguard aku, tapi sekarang dia dah pindah tempat kerja dah.

Sob~ sob~

Wakakaka~ Ayuni, kalau kau baca, jangan bunuh aku. Aku gurau je.

Sampai dalam Giant... aku pun bershopping sakan.

MOTIF??

Aku rindu Ayuni.
Wakakakakaka~


Ni bukan Ayuni. Ayuni lagi cun.

Isnin, 21 Mac 2011

Tora Datang Lagi!!! Dan Lagi~

Posted by LeptoSpyra at Isnin, Mac 21, 2011 2 comments Links to this post


Tu dia.

Dia mai lagi.

Kali ni dengan ayat yang lebih berani.

Kagum lah.

Berani betul dia ni.

Aku buat dekkk je pun, dia datang lagi.

Aku tabik la kau bro.

Siapa nak berkenalan dengan dia, e-mel aku.

Ini serius.



Aku nak tolong dia cari bakal bini ni.

Ahad, 20 Mac 2011

Ini Serius!!!!! Jangan Bunuh Semut

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Mac 20, 2011 3 comments Links to this post
Wey, lepas ni jangan bunuh semut.

Kalau sebelum ni tak tahu, dimaafkan kot.

Sekarang dah tahu, jangan buat dekkk je.

Dalam sebuah hadith dari Ibnu Abbas ra ia berkata; "Rasulullah SAW melarang membunuh empat macam binatang: semut, lebah, burung hud hud dan burung shurad".

Hadith ini menunjukkan hukum haram membunuh empat macam binatang tersebut dan memakannya.

SUMBER

Semut sejenis binatang yang berada dimerata-rata tempat, jika kehadirannya menimbulkan mudarat bagi diri kita dan anak-anak, seperti gigitannya dan sebagainya, maka dibolehkan mengusirnya denga penyapu, jika ia terbunuh bukanlah perkara yang kita inginkan.

Jika ia memiliki sarang, korek dan angkatlah sarangnya itu serta buanglah ke luar rumah, setelah itu tutuplah lubang tersebut agar ia tidak membuat sarang kembali.

Usaha yang kita lakukan tak lebih untuk mencari keberkatan dan mengikut sunnah Rasulullah SAW. Sebab pasti ada hikmah yang terkandung dalam larangan dan suruhan yang disampaikan oleh Rasulullah SAW yang kita tidak mampu untuk memahaminya secara lebih pasti. Wallahu 'aklam.


Semut!



Lebah!



Burung hud hud!



Burung shurad!

Maaflah, tak tahu la macam mana rupa burung tu.
Ampun!!!
 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez