Jumaat, 11 November 2011

Bagaimana Nak Tahu Yang Dia Ada Hati Pada Ko

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, November 11, 2011 2 comments Links to this post
http://www.emocutez.com

Tajuk seperti di atas.

Bagaimana nak tahu kalau orang itu sebenarnya menyimpan perasaan @ ada hati pada ko? Tapi dia jenis 'lambat' dan takut untuk meluahkan isi hatinya...

Aku bukanlah pandai sangat. Tapi it's so obvious la beb!

Situasi :

Ko kawan dengan dia (si lambat). Kawan macam biasa. Hari-hari jumpa. Hari-hari cakap dalam telefon, dan hari-hari SMS..

At the end of the day, ko reveal yang ko dah berpunya. Then 'si lambat' macam mengelak diri daripada ko.

No more phone call, no more SMS and of course, makan pun tak duduk semeja dah.

See? Alasan yang 'si lambat' selalu bagi adalah : Ala, you tu hak orang. Dah berpunya.. Takkan saya nak kacau lagi..

Nampak sangat 'si lambat' tu ada hati kat ko. So selama ni dia kawan dengan ko dengan harapan ko akan menjadi pacarnya..

Kalau 'si lambat' tu betul-betul ikhlas nak kawan dengan ko, mesti dia tak kisah apa status ko. Bini orang ke, laki orang ke, tunang orang ke, kekasih orang ke.. Yang penting tau batas-batas sebagai seorang kawan.

Ini tak, tau-tau je dah lesap. Nampak sangat tengah patah hati duk layan perasaan sedih.. Paling tak boleh tahan siap mengelak lagi..

Lantak hang la.. Setiap orang ada prinsip dia kan..

By the way, i'm talking about men and women relationship ya!!
Bukan lesbian dan gay.
Ada faham??

Jumaat, 4 November 2011

Tally

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, November 04, 2011 1 comments Links to this post
Salam Aidiladha!!!

Sekarang aku baru je menjejakkan kaki ke rumah.
Seremban la, mana lagi. Tak senonoh punya perangai. Sampai-sampai terus online. Bukan nak mandi ke, makan ke. Hahahaha~ anak siapa lah ni.

Aduh, perjalanan dari Penang ke Negeri Sembilan hari ni memakan masa selama 6jam. Lama tu. Selalu 5jam dah boleh sampai. Mana taknya, highway sesak. Semua nak balik kampung sempena raya haji ni. Tu belum kira lagi accident. Huh! Melecet badan aku duduk dalam kereta lama-lama.

Abah pulak tak bagi aku drive, bertambah bosan aku dibuatnya. Ala, tau dah. Abah tak bagi aku drive sebab takut kena saman lagi. Hahaha~ anak dara dia ni suka bawak laju-laju. Tak mainlah bawak slow-slow, orang tua je bawak slow. Kah~ kah~ kah~

Sebelum balik kerja tadi, aku mendapat kabar yang tak berapa gembira...
Nawwal, aku luahkan kat sini je lah. Walaupun ko jarang-jarang bukak blog aku ni.

Nawwal,12/11/11 ni sempena perkahwinan ko, aku terpaksa bekerja, sayang.
Aku terpaksa! Aku terpaksa sebab on-call. Tu la ko! Pilih tarikh kahwin tak tally dengan jadual kerja aku. Huhuhuh~ maaf lah ye Nawwal.

Sebenarnya aku nak taip panjang lagi. Tapi memandangkan aku belum mandi....
Aku nak... CABUUTTTTTTTTTTTTTTTTTT~~

Bye!
 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez