Jumaat, 31 Disember 2010

Aku Dalam 20 Tahun (Berfikiran Jauh)

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Disember 31, 2010 5 comments Links to this post
Since dah nak masuk tahun 2011, umur pun makin meningkatkan?

Jadi inilah masa yang sesuai untuk buat perancangan.

Perancangan untuk diri aku sendiri.

Aku mesti positif menerima hakikat.

Aku mesti tahu, apa yang bakal terjadi pada masa hadapan..

Sekarang aku 23..








Bila aku 43...

Tada.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-







Ye, yang pasti aku akan tua..

Buruknya muka aku!! Tetiba bulu kening jadi lebat pulak. Hahahaha~

Aku perlu rancang KRIM ANTI PENUAAN apa yang bakal aku pakai. Hahahahaha~

Aku rasa, menginjak usia nanti, aku terlebih stress kot.

Tu pasal muka jadi macam tu (habis sekarang kau bajet kau cun ke?)

Ye la, time tu dah ada suami, anak-anak.. mana tak stress kau!!

Kalau umur 43 tak kawin lagi, takda suami, takda anak, LAGI STRESS kot!!

Kih kih kih... just for fun..

Aku akan menyambut tahun baru di....

DEPAN TELEVISYEN (betul ke eja camni?)

Aku Nak ..........

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Disember 31, 2010 4 comments Links to this post


Selamat Tahun Baru 2011!!!

Wishlist untuk tahun 2011

1. Nak gemukkan badan. BADAN bukan MUKA

2. Nak cari calon suami (kih kih)

3. Nak jadi anak terbaik untuk mak dan abah

4. Nak jadi sahabat yang baik untuk rakan seperjuangan

5. Nak jadi hamba allah yang sentiasa bersyukur atas kurniaanNya

6. Nak bagi arnab aku hidup selesa

7. Nak kumpul duit kawin (sila loya)

8. Nak kembangkan kerjaya. Kalau ada rezeki nak kerja yang mencabar sikit

9. Nak belajar memasak dengan sedap tahap chef terkemuka (sila percaya sekarang!!)

10. Nak jadi kakak yang bertanggungjawab

11. Nak buang sifat pendiam ala statue ni

12. Nak kurangkan sikap malu tak bertempat ni

13. Nak penyakit aku stay cool. Jangan notty-notty tau?

14. Nak kulit yang lebih licin dan flawless (sila muntah hijau sekarang!)

15. Nak rombak semula baju-baju dalam almari. Baju aku sangat sedih, okey!

16. Nak bercuti bersama rakan di tepi pantai selama 3 hari 2 malam. Oh, bila lah hajat ni dapat dikabulkan??

17. Nak rasa semua jenis pizza terbaru di pizza hut, dominos, dan sewaktu dengannya

18. Nak harga barang TURUN, bukan NAIK. Kalau tak turun pun, hopefully ia kekal

19. Nak penuhi semua undangan majlis perkahwinan. Lately, aku tak ada masa sangat nak pergi majlis kahwin ni

20. Emmmmm nak 'itu' (kah kah kah)

Selasa, 28 Disember 2010

Genap!!!

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Disember 28, 2010 2 comments Links to this post
Hari ni, 28 Disember..

Dah genap 1 tahun aku bekerja..

Kat INTI karipap ni ha..


Ni gambar library je tau?


Muka pun dah macam karipap.. http://www.emocutez.com

Banyak jugak yang aku belajar sepanjang bekerja kat sini..

Dari tak pandai, jadi pandai (yeke?) http://www.emocutez.com

Alhamdulillah, aku akan stay kerja sini kalau tak ada offer yang lebih baik..

Terima kasih kepada Allah sebab bagi aku peluang kerja kat sini..

Kerja rileks, gaji pun masyuk. Dekat dengan rumah pulak tu. Tak perlu berjauhan dari keluarga http://www.emocutez.com

Alhamdulillah... kejap je rasa.. Cepat betul masa berlalu

Tak sangka, dalam setahun ni. Status INTI banyak bertukar. Dulu-dulu INTI COLLEGE, pastu aku masuk, dia jadi INTI UNIVERSITY COLLEGE. Dan sekarang dah naik taraf kepada INTI INTERNATIONAL UNIVERSITY pulak..

Walaupun kadang-kadang orang kat sini 'SUCKS' (lebih-lebih lagi melayu yang bersorak dalam surau) tapi aku happy dengan cara aku sendiri..


Gambar lama

Sabtu, 25 Disember 2010

Surat Kepada Bos Besar

Posted by LeptoSpyra at Sabtu, Disember 25, 2010 1 comments Links to this post


Bos besar,

Walaupun saya bukan student, saya tak sabar nak naik sem baru. Sesi January 2011 ni. Cepatlah.. cepat lah.. Dah bosan tahap gaban ni. Lagipun saya nak menajamkan lagi bakat saya membuat kultur bakteria. Asal buat, mesti ada yang contaminate. Aiseh, belum boleh jadi microbian sejati la ni.

Tak lupa juga tanggungjawab saya untuk membuat sampel untuk subjek Biochemistry. Perrrgghhhh~ membeli jantung ayam dengan banyaknya. Ye, jantung. Bukan hati. Susah jugak nak dapat. Dah la jantung ayam tu kecik, berapa banyak ayam la kena sembelih untuk dapat jantung ayam yang mencapai berat yang diidamkan.

Subjek apa ye yang bakal saya pegang? Sama macam sem lepas ke? Banyak ke student saya? Adakah saya akan dapat student A-Level lagi? Peh, seksa la. Dah la ramai. Sample kena prepare sorang satu pulak tu. Mau pengsan saya nanti. Kalau dah dapat A-Level, for sure “besen ajaib” saya besar dan banyak. Hua ha ha

Bos besar,

Saya harap ada staff baru. Amik la barang 2 orang lagi untuk lab ni. Penat bossss.. Amik yang lelaki (Paul Wesley) la kalau boleh. Boleh jugak cuci mata. Keh..keh.. Dalam lab ni semua perempuan. Takda penyeri la. Hahaha~ yang sebenarnya, saya tak larat nak angkat benda-benda berat. Tolonglah ambil staff lelaki yang betul-betul lelaki. Bukan yang awwww~



Harap-harap saya tak pegang banyak subjek chemistry. Saya benci lab chem. Bau bahan kimia dia kuat gila. Datang situ gerenti sakit hidung. Dah la sejuk macam kutub utara. Air-cond centralize tak boleh nak adjust. Lepas tu, suis fume hood adalah dalam sebatu jauhnya dari fume hood itu sendiri. SENGAL!!

Tu belum fizik pulak. Macam-macam mesin/apparatus kena angkut. Besar gedabak. Kalau ringan macam kapas takpe, saya boleh terima. Ni berat macam tong gas. Dah la kadang-kadang kena buat wiring. Pasang wire kat ‘buaya’ dan ‘pisang’. Ahahahaha~ mesti bos tak faham kan? Layan je. Tapi hati terubat kalau dapat kelas Mr Shankar.. segala penat lelah terbayar kerana beliau amat rajin dan independent.

Bos besar, sila ringankan tugas saya ye. Saya dah banyak suffer keje di sini. Walaupun saya enjoy, tapi saya kurus. Keje di sini membuatkan hasrat murni saya untuk gemuk terbantut.

Bos besar, adalah demikian, sila belanja kami KFC setiap petang. Bagi menggantikan kalori yang terbakar akibat kerja berlebihan.




Sekian,
Saya yang terseksa.

Rindu Tempat Ini & Kenangannya

Posted by LeptoSpyra at Sabtu, Disember 25, 2010 0 comments Links to this post




Nak datang sini lagi..

Please.. Please.. Please..Please.. Please.. Please..Please.. Please.. http://www.emocutez.comPlease..Please.. Please.. Please..Please.. http://www.emocutez.comPlease.. Please..Please.. Please.. http://www.emocutez.comPlease..Please.. Please.. Please..Please.. http://www.emocutez.comPlease.. Please..Please.. Please.. http://www.emocutez.comPlease..Please.. Please.. Please..Please.. http://www.emocutez.comPlease.. Please..Please.. Please.. Please.. http://www.emocutez.com

Khamis, 23 Disember 2010

BM Hancus, BI Hancus

Posted by LeptoSpyra at Khamis, Disember 23, 2010 2 comments Links to this post
Mood nak mengutuk orang ni..

Ngah ngah ngah.. Jangan salahkan aku..

Prednisolone membuatkan aku jadi begini..

Layan je gambar ni

Kalau A. Samad Said tengok ni, menangis ni. http://www.emocutez.com

Apew kew jadawh nyew bahasew diew niew?? Aqu rasew diew kenan huruf dabal yewww~









Are you find??

Kah kah kah...

Paling koman, letak la "Are you fine?

Paling pro "Are you okay?

Aku faham maksud dia. Dia pelik sebab minah aleh tu kasi lambang love. Ala-ala lesbian gitu..

Kah Kah Kah

K lah, aquw adew kejew niew..
Tak bowleh update lamew-lamew..
Nantiw adew ceritew, aquw update lagiew yew? http://www.emocutez.com

Jumaat, 17 Disember 2010

~Aku Sepi Hari Ini~

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Disember 17, 2010 5 comments Links to this post
Assalamualaikum..

Jumaat 17 Disember 2010.

Aku cuti hari ni.

Tapi tak ke mana pun.

Apa nak buat, cuti aku burn macam tu je la~

Sepi~

Rumah pun kosong. Duduk sorang je hari ni





Mak abah pergi dating. Mana nak ajak aku.

Amir ada kat politeknik.

Along?? Malas dah aku nak cakap.

Aku pergi dating? aku? AKU? dating? DATING????? AKU DATING??

Emmmppphhhhh~ Mimpik la ko!!!

Kereta pun tersadai je hari ni



Lantas, aku ke dapur bagi menghilangkan kebosanan

Ada lauk, aku pun senduk nasi





Milo pagi tadi. Boleh la~~




Sikit je la aku makan. Kata sepi, bosan, mana ada mood nak makan banyak-banyak sampai buncit.

Tiba-tiba dia ni datang. Alhamdulillah, ada jugak teman makan. Lagipun aku tak larat nak habiskan ayam tu.

Jadi, kita kongsi bersama







Tiba-tiba, boipren pulak datang...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Maka meow yang kongsi ayam aku tadi pun meninggalkan aku keseorangan



Aku tunggu kat depan rumah.



Mana boipren aku ni.

Menunggu kalau boipren aku sanggup redah hujan, dan terpacul di depan pagar.

Tiba-tiba : Hana, kalau boipren kau takda, macam mana dia nak terpacul depan rumah kau


TAMMAT

Selasa, 14 Disember 2010

Dah Sampai

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Disember 14, 2010 2 comments Links to this post
Assalamualaikum..

Barang yang aku nantikan sekian lama, akhirnya sampai..




Delivery date : 14 Disember 2010 06:10 am

Perggghhh.. sampai time subuh tu..


Dengan rasa mengantuk yang menguasai diri


Dengan tak mandi lagi, aku pun redha menyambut bungkusan tersebut

Thank you "abang posmen"

Isnin, 13 Disember 2010

Tak Ada Benda Pun

Posted by LeptoSpyra at Isnin, Disember 13, 2010 1 comments Links to this post
























Kan dah cakap tak ada benda. DEGIL... hahahaha~
 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez