Isnin, 31 Januari 2011

Lesson 1 : Jangan Ikut Orang

Posted by LeptoSpyra at Isnin, Januari 31, 2011 4 comments Links to this post
Salam

Pagi ni macam biasa, aku bertolak ke tempat kerja.

Macam biasa la aku drive.

Akhirnya sampai di ala-ala depan Nilai Square gitu.

Demmmm~ jalan situ ditutup.

Pokok tumbang ke apa, aku pun tak tau.

Sebab hujan memang tak berhenti dari semalam.

Apa lagi, aku ikut je la anak panah, menunjukkan jalan alternatif kat situ.

Masuk celah-celah bangunan, pusing sana sini.

Aku ikut je kereta depan.

Sebab aku memang tak familiar jalan kecik kat situ.

Aku main jalan besar je okey!!

Ikut punya ikut, kepelikan mula melanda.

Kat mana aku ni? Semua bangunan tak familiar.

Kiri kanan macam bukit batu kapur, jalan sunyi.

Tiada papan tanda okey!!

Aku ikut lagi kereta depan macam lembu dicucuk hidung.

Jumpa papan tanda jalan ke USIM.

Dinggggggggg!!!!!!!!!!!! hahahaha~ akhirnya aku jumpa jalan keluar.

Sebab aku bajet USIM dekat dengan INTI.

Aku ikut je la papan tanda tu.

Tengok tengok!!!!!

Amik kau!

Aku sampai depan post pengawal USIM.

Jalan terus yillek!! Jalan mati.

Apa lagi, aku pun U-turn balik.

Kurang hajar punya Suzuki Swift!!!

Mana kau bawak aku ni????



Gambar suspek utama.

Dengan menggunakan aplikasi GPS (tipu),

Aku berjaya menunjukkan kemachoan aku mencari jalan keluar.

And, here i am. Sampai jugak kat INTI, walaupun lambat. http://www.emocutez.com



My GPS

Jumaat, 28 Januari 2011

Nak Muntah !!!!

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Januari 28, 2011 2 comments Links to this post
Aku betul-betul dah penat dangan semua ni
























http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

Khamis, 27 Januari 2011

Quick Update 2 : Pasal SLE

Posted by LeptoSpyra at Khamis, Januari 27, 2011 5 comments Links to this post
Okey, tajuk seperti di atas.

Aku penat ni, malas nak taip banyak-banyak.

Well, aku pergi HTJS pagi tadi.

Satu keajaiban, aku sampai pukul 0815.

Balik sampai rumah pukul 0950.

Can you believe it??? http://www.emocutez.com

Kejap gila, selalu memang berejam la jugak nak tunggu.

Basically, semua okey. Bak kata doktor "under control" http://www.emocutez.com

ESR aku pun "cantik" http://www.emocutez.com

Cuma "sel darah putih rendah" http://www.emocutez.com
Bacaan dia dalam 3 perpuluhan something je http://www.emocutez.com

Dan ada berita gembira "Prednisolone diturunkan kepada 6 mg" http://www.emocutez.com

Lagi berita baik "Aku boleh kawin & mengandung bila-bila masa je yang aku nak" http://www.emocutez.com

Cepat-cepat. Jom kawin... Errrmmm sayanggggg~ jom kawin?? http://www.emocutez.com

Quick Update 1

Posted by LeptoSpyra at Khamis, Januari 27, 2011 0 comments Links to this post
Aku sangat sibuk setiap hari Rabu dan Khamis


Semalam, Rabu, 26 Januari 2011.

Aku masuk kerja pukul 0750 sampai rumah 1930 http://www.emocutez.com

Hari ni Khamis 27 Januari 2011 aku cuti (on leave) sebab ada temu 'date' dengan doktor

Tapi aku terpaksa datang kerja jugak lepas 'date'

Buat lagi kerja kuli batak.

Putus nafas aku http://www.emocutez.com


-Sekian-

Ahad, 16 Januari 2011

Cara Halus

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Januari 16, 2011 6 comments Links to this post
Cara halus mintak nombor phone.

Boleh diguna pakai untuk mengorat awek yang SINGLE



Nice try.

But, I can't.

I don't trust anybody on facebook.

Sabtu, 15 Januari 2011

Nampaknya......

Posted by LeptoSpyra at Sabtu, Januari 15, 2011 4 comments Links to this post
Nampaknya aku takkan gemuk la tahun ni..

Tengok la ni..



Pack kan?

Nak prepare lagi.

Nak kemas lagi.

Macam mana nak makan?

Tak sempat.

Hahahaha~ post yang paling sengal abad ini.

Takpa, blog aku, aku punya suka la.

Lalalalalala~

Rampas Merampas : Aku Kena Ugut

Posted by LeptoSpyra at Sabtu, Januari 15, 2011 7 comments Links to this post
Miahahahaha~

Aku kena ugut.

Takutnya.



Kah kah kah.

Sila cuba lagi.

Wey, aku tak takutlah.

Amik la Abang Ooi kau tu.

Amik la Abang Shank kau tu.

Aku tak main lelaki tua ni.

Hahahaha~

Jumaat, 14 Januari 2011

Malunya Aku!!!!!

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Januari 14, 2011 5 comments Links to this post


Salam..

Aku betul-betul nak belajar ni

Tapi mak menggagalkannya

Macam mana nak berlatih?

Malu nak cakap dengan mak

Nanti mak ingat aku buang tabiat pulak

Rasa macam nak duduk rumah sewa la

Tapi kos hidup tinggi pulak nanti



"Mak, Nana nak belajar masak dengan mak"



Haisssyyyy!! kalau la semudah itu aku dapat meluahkannya..

Nak masak sendiri, tapi mak dengan abah asyik ada je kat rumah

Nanti kalau masak tak menjadi, aku MALU.. MALU dan SEGAN.

Kalau boleh aku nak belajar masak time tak ada orang kat rumah

At least, kalau tak menjadi, tak perlu lah SEGAN or MALU dengan mak dan abah

Paling aku takuti, DIKUTUK oleh makhluk tuhan yang bernama AMIR..

Ouuuhhh, budak itu mulutnya sangat kejam kalau mengutuk aku.

Kalau ada dapur sendiri kan best..

Tak payah lah aku menyibuk kat dapur mak tu

Mak tak berapa suka kalau kami kacau dia masak

Tak payah dapur best-best, macam ni pun jadi lah..



Huaaaa~ kenapa aku malu dengan mak aku sendiri ni?

Sila lempang diri sendiri laju-laju, Hana

Ahad, 2 Januari 2011

Maafmu Ku Terima

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Januari 02, 2011 0 comments Links to this post








Hana maafkan kamu... http://www.emocutez.com
 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez