Jumaat, 14 Januari 2011

Malunya Aku!!!!!

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Januari 14, 2011


Salam..

Aku betul-betul nak belajar ni

Tapi mak menggagalkannya

Macam mana nak berlatih?

Malu nak cakap dengan mak

Nanti mak ingat aku buang tabiat pulak

Rasa macam nak duduk rumah sewa la

Tapi kos hidup tinggi pulak nanti



"Mak, Nana nak belajar masak dengan mak"



Haisssyyyy!! kalau la semudah itu aku dapat meluahkannya..

Nak masak sendiri, tapi mak dengan abah asyik ada je kat rumah

Nanti kalau masak tak menjadi, aku MALU.. MALU dan SEGAN.

Kalau boleh aku nak belajar masak time tak ada orang kat rumah

At least, kalau tak menjadi, tak perlu lah SEGAN or MALU dengan mak dan abah

Paling aku takuti, DIKUTUK oleh makhluk tuhan yang bernama AMIR..

Ouuuhhh, budak itu mulutnya sangat kejam kalau mengutuk aku.

Kalau ada dapur sendiri kan best..

Tak payah lah aku menyibuk kat dapur mak tu

Mak tak berapa suka kalau kami kacau dia masak

Tak payah dapur best-best, macam ni pun jadi lah..



Huaaaa~ kenapa aku malu dengan mak aku sendiri ni?

Sila lempang diri sendiri laju-laju, Hana

5 comments:

mY HeArT wiLL gO On on 14 Januari 2011 1:29 PTG berkata...

na, ko nk duk umah sewa??? duk la dgn aku... aku ngah cri sorng lg bdak umah sbb ada sorng bdak nk pindah... sbulan RM100.00.. mkn kt share2 la.. tp aku duk umah flat je pun... :(

farah shamira on 14 Januari 2011 2:19 PTG berkata...

la. masak je la kak. pedulik ape orang kata. masak je. yang nak makan kamu, bukan mereka! chill dear!

-telordibasuh- on 15 Januari 2011 11:58 PG berkata...

ni dah reti masak lum hheehe

Hana on 15 Januari 2011 12:37 PTG berkata...

abby : rs mcm nk rumah sewa, tapi x nekad lagi la

farah : hurrmmm... kalau la semudah itu, my dear

telor : expert dah masak megi. hahaha~

mY HeArT wiLL gO On on 15 Januari 2011 12:53 PTG berkata...

ko tkut ape na???

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez