Isnin, 28 Februari 2011

Malang ke Sengal???

Posted by LeptoSpyra at Isnin, Februari 28, 2011 1 comments Links to this post
Ahad 27 Februari 2011.

Pagi-pagi lagi aku dah bersiap. Gigih hai nak gi ambil ubat kat HTJS.

Mandi, siap-siap secun yang mungkin (tak cun pun) dan zassss!!

Bertolak dengan perasaan bangga.http://www.emocutez.com

Berdikari. Konon power sangat gi amik ubat sendiri.

Ni first time aku amik ubat sendiri, selalu mak yang offer nak ambilkan.

Yup, aku selamat sampai di HTJS. Parking kereta kat bawah.

Demmmm!! Menapak jauh ke atas. Lelah aku dibuatnya. Dah la daki bukit.

Tengok kat atas : Ceh! Boleh parking rupanya kat depan pintu masuk utama.

Kejam betul takdir. Hehehe~

Kemudian, ambil nombor dan tunggu giliran.

Tunggu la aku di dalam suasana yang agak lengang.



Sambil-sambil tunggu, aku main henset mesej dengan boipren (aku tipu). Aku main kamera cabuk 2MP ni haaaa~

Senarai ubat dan tulisan doktor yang first time clear untuk dibaca



Layan je la apek ni.









Dan akhirnya nombor aku dipanggi.



Demmmmm!! Kena datang lagi 27 March ambil baki ubat.

Hok alaaaa~ banyak duit minyak dengan tol kau nak suruh aku datang banyak kali.

Orang yang tinggal jauh macam mana?

Hasil ubat yang memberangsangkan



Tengok-tengok dalam kotak iron tablet tu, ada 8 biji je ko tau???

8. LAPAN. Lapan. 4 darab 2 LAPAN. Kata stok untuk sebulan???

Aku tau la hari ahad, tapi keje tu biar ikhlas la. Nasib baik iron tablet je. Kalau prednisolone yang kurang macam mana?http://www.emocutez.com

Tak kuasa aku nak patah balik. Lantak kau lah!!!

Balik tu kesengalan yang SEBENAR telah berlaku.

Aku terambil exit yang salah. Akhirnya aku menuju ke UTARA (KL), dan bukan ke SELATAN (Senawang).

Dengan machonya, aku masuk Seremban 2. Jalan-jalan, terus aku sampai ke MAMBAU.

MAMBAU der... MAMBAU.

Nasib baik tak panik, aku pun berjaya pulang ke pangkal jalan.

Then, aku balik rumah PRETENDING NOTHING HAPPENED. http://www.emocutez.com

Agagagagaga~ Kalau Amir tau, sure aku kena kutuk kaw kaw punya

Jumaat, 25 Februari 2011

Tak Ada Kenderaan Pun Kena Saman?

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Februari 25, 2011 1 comments Links to this post
Betul ke ni?

Baik korang check 'saman' korang.

Ada seorang member ni, tak pernah bawak motor, kereta apatah lagi.

Tapi bila check, tengok-tengok ada saman.

Ai macam mana tu?

Try check saman anda sekarang.

Takut ada orang salah guna nombor MyKad anda.

Sila klik :

SINI

Status FB Abad Ini

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Februari 25, 2011 1 comments Links to this post
Status orang tengah tension tahap gaban :



Status orang mendapat cahaya keimanan :




Status orang kaya :




Status orang baru putus cinta :




Status orang takut hantu :




Status politician to be :




Status orang anti kanak-kanak :




Status orang tak ada boyfriend :




Status orang obes :




Status orang kecewa :




Status orang terlajak Subuh :




Status orang tak mandi pagi :




Status orang malas basuh baju :


Hantu Tepung

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Februari 25, 2011 0 comments Links to this post
Apasal la budak sekarang ni.

Time birthday je mesti nak main baling-baling tepung.

Habis kotor jalan depan rumah aku.

Ni kejadian ke-2 untuk tahun ni.

Basuh balik la woi!!!!!!!!!!!









Cantik tak hantu tepung?

Gambar hiasan: GOOGLE

Rabu, 23 Februari 2011

OMG!!! Awek Ini Sangat HOT!!!

Posted by LeptoSpyra at Rabu, Februari 23, 2011 1 comments Links to this post
HOT di sini bukan bermaksud awek HOT (cantik/gorgeous/dan sebagainya)

Tapi lebih kepada awek yang kepanasan untuk berbaju.

Waaaaa~ bukan main lagi kau ye?

Fesyen entah apa-apa.

Menitik air liur jantan tengok.

Pergi kelas macam nak pergi parti buih.

Setahu aku Malaysia ni tak lah sepanas Afrika.






Hari-hari dapat tengok free show.

Nasib baik aku tak bernafsu kat perempuan.


Nasib bukan melayu, kalau tak sure aku papar muka kau sekali

Selasa, 22 Februari 2011

Pizza Trebaik Dari Ladang

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Februari 22, 2011 2 comments Links to this post
Ini adalah pizza terbaru keluaran Domino’s.
Topping dia memang superb.
Berdebu beb!
Jangan tanya aku apa rasa dia.
Sebab ia bukan untuk dimakan.













Baiklah aku tipu.
Ini adalah moldy bread.
Nama kampungnya roti berkulat.

Bahan-bahan :
Roti gardenia expired
Udara lembap
Air
Beg plastik sayur

1.Ambil sekeping roti gardenia yang expired. Pastikan permukaan roti bebas
dari sebarang anasir mikroorganisma

2.Dedahkan roti tersebut di dalam persekitaran lembab. Contonhnya, kau pergi la letak roti tu atas pam tandas rumah kau.

3.Jangan lupa untuk menyiram permukaan roti dengan air. Untuk menambahkan tahap kelembapan

4.Biarkan selama beberapa hari sehingga sekumpulan kulat mula kelihatan di atas permukaan roti

5.Ambil beg plastik sayur dan isikan air sehingga membasahi plastik tersebut.

6.Letak roti tadi di dalam beg plastik dan ikat

7.Biar selama seminggu. Pada masa inilah koloni kulat tersebut akan berkembang dengan jayanya

Banyak ooo spora. Berdebu-debu. Aku nak potong pun kena buat dalam fume hood.
Ha la, karang tersedut spora dia, mau bercambah dalam paru-paru aku. Dah la sistem imun aku ni tak berapa ’cerdik’

Jangan buat jahat dengan aku, kalau tak nak air minuman korang dicemari spora.
Hahahahaha~

Ni untuk kelas BIO 119.

Isnin, 21 Februari 2011

Boleh Claim Meh?

Posted by LeptoSpyra at Isnin, Februari 21, 2011 0 comments Links to this post
Baru ku tahuuu....



Ok, saya nak cerita sikit kisah saya hari ni. Pagi tadi dalam pukul 11am saya bertolak dari KL pergi ke Cameron Highland mengunakan lebuh raya utara selatan.

Dalam perjalanan menuju ke Cameron highland lebih kurang 15KM sebelum R&R Bikam, saya terlangar tayar celup lori yang besar diatas lebuh raya tu. Saya ingat bumper depan kereta saya tak rosak teruk, maka saya meneruskan perjalanan tanpa memberhentikan kereta untuk melihat kerosakan bumper depan tu.

Sampai di R&R Bikam saya berhenti untuk merokok dan saja-saja nak tengok kerosakan bumper. Emmmm... Bumper depan mengelami kerosakan teruk! Mesti harus ditukar bumper baru. Maka terbayanglah dalam kepala saya terbanglah dalam RM3500 kerana kesalahan orang lain kerana mereka nak untung lebih, mereka menggunakan tayar celup tanpa memikirkan keselamatan pengguna jalan raya lain.

Lepas tu dalam perjalanan balik ke KL dari Cameron Highlang saya terlanggar lagi tayar lori yang tertanggal diatas lebuh raya. Hati saya dah merasa panas dan marah, maka saya menghubungi pihak PLUS. Mereka, PLUS menyuruh ssya berhenti di office toll yang berhampiran untuk membuat report. Maka saya berhenti di toll jalan duta untuk buat report.

Sesudah saya isi borang report, mereka pergi ke kereta saya untuk mengambil gambar kerosakan bumper depan kereta saya dan memphotocopy kad touch & go saya untuk simpanan record mereka kerana kerosakan yang saya alami saya claim dari pihak PLUS.

Kita boleh claim dari pihak PLUS sekiranya kerosakan yang berlaku disebabkan oleh benda benda yang merosakan kereta datangnya dari lebuh raya.
Seperti cermin depan pecah disebabkan batu-batu diatas lebuh raya.
Mungkin ramai yang tak tau kita boleh claim dari pihak PLUS.

Sorry saya online guna phone.

Apa yang plus perlukan .
1) salinan asal kos baik pulih kenderaan/bukti pembayaran.
2) salinan asal lapuran polis.
3) resit tol atau number siri kad touch&go
4) gambar kerosakan kenderaan sebelum dan selepas dibaiki
5) salinan kad pendaftaran kenderaan
6) salinan kad pengelaman dan lesen memandu
7) salinan polisi insuran kenderaan "cover note"

Dah cukup semua perkara-perkara 1-7 baru hantar kat pejabat plus yang berhampiran dalam masa 14 hari.

Kena baiki dulu menggunakan duit sendiri lepas tu baru dia orang hantar cek.

SUMBER

Aku edit sikit post bro ni sebab ada kesalahan ejaan.

Sabtu, 5 Februari 2011

Tak Dapat Terima!!!

Posted by LeptoSpyra at Sabtu, Februari 05, 2011 5 comments Links to this post
Ia adalah sesuatu ciptaan yang sangat inovatif.

Boleh mengurangkan kebangkalian tandas tersumbat akibat 'pembuangan' yang berlaluasa.

Selamat dipakai.

Boleh dicuci, dikeringkan, dan dipakai semula





Inilah dia clothpads.

Ataupun pad daripada material kain??

What the .........?

Aku tak boleh terima!!

Aku duk bayang, lepas basuh, ada 'kesan-kesan'

Pastu sidai benda ni kat ampaian.

Semua jiran tengok sambil berkata : "Uuuuuu budak sebelah ni pakai lampin"

Mungkin aku kolot dan kerana bersifat tertutup.

Anda bagaimana?

Selasa, 1 Februari 2011

Home Made Oblong

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Februari 01, 2011 2 comments Links to this post
Jangan jelous okey~ http://www.emocutez.com

Sedap ni, home-made lagi

Tak payah makan burger king, prosperity burger semua tu

Aku namakan dia Black Pepper Beef http://www.emocutez.com

Tada~~~~



Kepada ***-***, sila terliur okey?
Hahahaha~ http://www.emocutez.com

Hambik!!!!

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Februari 01, 2011 1 comments Links to this post


Tambah lagi 2 koleksi ubat.

Tak kebah jugak demam, tak tau la nak cakap apa

http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

Cepatlah sembuh~

Caught On Scene

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Februari 01, 2011 2 comments Links to this post


Kejadian semalam.

Bomba dah ada.

Lepas ni nak try snap pic JPJ, POLIS, AMBULAN, JPAM, ASKAR.

Duduk Dengan Family : Hati Tak Boleh Kering

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Februari 01, 2011 0 comments Links to this post


Assalamualaikum...

Betul kan tajuk di atas.
Duduk dengan family ni kadang-kadang kena cover kelakuan.
Takkan nak ikut kepala sendiri je.

Mana boleh keluar suka hati, balik suka hati.
Kau ingat rumah kau tu hotel free???

Makan pun kena fikir jugak. Tak boleh tamak. Kena fikir orang lain.
Aiseh, lauk ayam la. Ni feveret ni. Tibai semua la~
Banyak cantik muka kau!! Jangan lupa tinggalkan lauk untuk orang yang kemudian.

Pinggan tu lepas makan, jangan lupa cuci.
Mentang-mentang kau tinggal dengan mak bapak kau, kau main tinggal je ye?

Baju dalam bilik air tu!!! Basuh la woi! Kau nak tunggu lipan beranak pinak di sebalik baju-baju tu ke?

Tu kalau beli makanan, jangan tibai sorang je.
Kongsi la sikit dengan famili.
Ni tak, kau beli KFC snack plate satu set je.
Pastu makan sorang-sorang dalam bilik.
Kau ingat, orang lain tak dapat bau?
Kesian... orang dalm rumah tu..amik bau je

Nak pasang radio boleh, nak joget lambak pun boleh.
Tapi tolong la woi, slow motion sikit volume tu.
Pekak telinga atuk kau tu karang

Ikhlas ni aku tegur..
 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez