Selasa, 1 Februari 2011

Duduk Dengan Family : Hati Tak Boleh Kering

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Februari 01, 2011


Assalamualaikum...

Betul kan tajuk di atas.
Duduk dengan family ni kadang-kadang kena cover kelakuan.
Takkan nak ikut kepala sendiri je.

Mana boleh keluar suka hati, balik suka hati.
Kau ingat rumah kau tu hotel free???

Makan pun kena fikir jugak. Tak boleh tamak. Kena fikir orang lain.
Aiseh, lauk ayam la. Ni feveret ni. Tibai semua la~
Banyak cantik muka kau!! Jangan lupa tinggalkan lauk untuk orang yang kemudian.

Pinggan tu lepas makan, jangan lupa cuci.
Mentang-mentang kau tinggal dengan mak bapak kau, kau main tinggal je ye?

Baju dalam bilik air tu!!! Basuh la woi! Kau nak tunggu lipan beranak pinak di sebalik baju-baju tu ke?

Tu kalau beli makanan, jangan tibai sorang je.
Kongsi la sikit dengan famili.
Ni tak, kau beli KFC snack plate satu set je.
Pastu makan sorang-sorang dalam bilik.
Kau ingat, orang lain tak dapat bau?
Kesian... orang dalm rumah tu..amik bau je

Nak pasang radio boleh, nak joget lambak pun boleh.
Tapi tolong la woi, slow motion sikit volume tu.
Pekak telinga atuk kau tu karang

Ikhlas ni aku tegur..

0 comments:

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez