Jumaat, 10 Disember 2010

I'm Not Stew-pid

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Disember 10, 2010



+6285294032239

Ini ayah Tolong bagi topped up 50RM ke nombor baru ayah 0128128046 Ayah lagi ada masalah kat balai Police. ta payah caal sekejap ayah call.

AMARAN : Ini adalah mesej sebenar. Tanpa sebarang suntingan (ayat skema jap)

FAKE DAD!!!

1. Aku tak panggil daddy aku ayah. Aku panggil beliau ABAH

2. Mana pulak abah aku cekau nombor dari Sabah? Kata nombor baru. Abah aku ada masalah, sempat lagi dia fly Sabah beli sim card? Kah kah kah

3. Abah aku tak taip mesej menggunakan bahasa Indon/bahasa Tamil “Ayah lagi ada masalah kat balai Police”

4. Dey, orang ada masalah kat balai polis, takkan main SMS je. Koman-koman pinjam la telefon kat balai tu

5. Cuba tengok nombor pengirim tu. Macam pelik je.

Ini mungkin satu percubaan untuk menge’pow’ duit melalui top-up. Sekali mintak terus RM 50 tu. Mintak la RM 3 ke, RM 5 ke... keh keh.. Gelojoh betul

Kemungkinan sindiket penge’pow’an kerana ada beberapa orang pun dah pernah dapat mesej macam ni

2 comments:

chokeLy on 10 Disember 2010 3:48 PTG berkata...

hehehe...
chokely kene jgk. 2 kali dah dpat.
tapi dia mntak rm30.
penipu btul msg tu.
my mum pun dpt..tapi atok da meninggal. ntah mcm mne bole msg pon xtau..

Hana on 11 Disember 2010 1:01 PTG berkata...

betul3x. nak pow orang pun agk2 la. igt org nk percaya ke

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez