Jumaat, 17 Jun 2011

Petang Jumaat : Ramai Kena Ceri-Beri

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, Jun 17, 2011
Sebelum tu, nak buat iklan sikit.

Berkenaan entry ini ianya bukan kisah peribadi aku.

Hahahaha~ jadi tak payahlah ucap takziah segala.

Tapi apa pun, terima kasih atas keperihatinan KO wahai Ayuni aka Hunny Bela(hantu).

kih~ kih~ kih~


Cakap pasal petang Jumaat, betul ke ramai yang kena ceri-beri?

Ceri-beri tu apa?

Cirit-birit ko tau tak?

Aku tau la esok cuti, ko nak balik kampung kan?

Tapi tak payah la memandu secara melulu.

Aku pun ada kereta jugak.

Aku pun bayar road tax jugak.

Tol pun aku bayar tau?

Ko ada? Ada jugak kan?

Jadi, mari sama-sama kita jadi pemandu yang reti hormat pemandu lain ye?

Jadi pemandu yang ada sivik, boleh tak?


Aku kalau nampak kereta laju macam pelesit, mesti hati aku duk fikir :

"Ouh, sian, tah* dah nak keluar tu. Tak tahan nak ke tandas tu"

"Ouh, ni kena jangkitan E.coli ni. Cirit birit teruk ni. Tak apa lah, bawak la laju lagi, nanti tah* keluar pulak"

Kalau aku baik, aku maafkan. Anggap je la dia ada emergency case.

Saudara mara meninggal ke, nak lawat orang nazak ke kan?


Tapi hari ni aku jahat.

Kah~ Kah~ Kah~

WRU ****

Ko sekeluarga cirit-birit ye?

Makan apa tadi?

1 comments:

Insan Biasa on 20 Jun 2011 10:02 PG berkata...

mereka nak tunaikan kewajipan ler tue... wkwkwkwk... :P
kan hari jumaat... :P

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez