Isnin, 13 Jun 2011

Ye. Memang Aku Tengah Marah !!!

Posted by LeptoSpyra at Isnin, Jun 13, 2011



Life memang menyakitkan!

Tambah pulak kalau ia melibatkan orang yang tak reti bahasa!

Baru semalam aku buang barang-barang mamat tu.

Pagi ni dia 'muncul' balik!

Mak aku pun satu. Layan dia buat apa!

Marah betul aku dengan mak!

Tak terbendung lagi. Tapi sabagai anak yang baik, aku simpan marah aku dalam hati.

Takkan aku nak tengking atau cakap kasar dengan mak aku sendiri pulak.


Cerita bermula awal pagi ni.

Aku baru lepas mandi. Keluar dari bilik air.

Tengah jalan-jalan nak menuju ke bilik dan bersiap, tiba-tiba mak panggil aku.


Mak : Ngah! (aku adalah kak ngah)

Aku : Ye?

Mak : Si Bongok (bukan nama sebenar) SMS mak. Dia kata ada kerja kosong kat XXX jawatan XXX. Nanti angah tengok la ye? Angah dah check ke?

Aku : Lantaklah dia!!!!!!

See??? Sebab si bongok, aku dah cakap kasar dah dengan mak aku. Ko memang bongoklah!

Aku tak boleh dengar pun nama ko. Faham tak bongok!!!


Ko sibuk dengan life aku apasal, bongok??

Bongok, aku percaya, ko ada banyak lagi kerja lain nak buat kan?

Kenapa ko nak ambil tahu pasal life aku lagi?

Peduli la aku nak kerja swasta ke, kontrak ke, kerajaan ke? Ko apa susah?

Ko tu tak ada kena mangena dengan aku. Terimalah kenyataan.

Boleh tak untuk kali ni ko berpijak di bumi nyata??


Aku tau, niat ko nak menolong. Tak pun ko kesian kat aku sebab kerja swasta kan?

Yelah, kerja swasta ni tak menjamin masa depan. Tak stabil. Tak menyumbang pada ekonomi negara???

Suka hati aku la deyyyy!!!


Yang ko nak contact mak aku tu apahal??

Pagi-pagi dah buat aku tension. Sengal la ko!!

Tak malu, sibuk-sibuk hal orang.

Aku tak tau la nak cakap apa lagi.

BONGOOOOOOOOOOOOOOOOOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Perangai ko, tak melambangkan kerjaya ko.

Macam ni ke? MENTAL betul!!!


Cepatlah aku kawin! Cepatlah! Cepatlah!

Agaknya time tu baru dia berundur buat selamanya!!!


Mak, Nana minta maaf cakap kasar tadi. Walaupun sepatah. Rasa menyesal sangat ='(


Kepada Bongok, wake up la!
WAKE UP!
Ko faham tak bila orang tak nak ada kaitan dengan ko lagi?
Apa lembab sangat ko ni?

Ye! Memang aku tengah marah!!!

4 comments:

Insan Biasa on 13 Jun 2011 11:43 PG berkata...

cara ayat awak kadang2 nampak mcm gaya penulisan ruth(cg) lah... hurmm...
tah lah...

CikHaniBhulat on 13 Jun 2011 2:46 PTG berkata...

marah benar ni...sabar ye..kita minum dulu....sian mak, bongok nye pasal mak pon kna tempias..jom minta maap jom

farah shamira on 13 Jun 2011 7:37 PTG berkata...

adei kak. kenapa ni? mahu shoulder saya ngakk? i hve two :D

ayuniexbodyguard berkata...

Sape si bongok tue hana..Bia aku slow talk gn dia..Aku kan ex bodyguard ko..Sibuk je dia gn life ko....Aku menyokong ko.Errr, baek ko g minta maaf kt mak ko..Kalau tak aku tkr menjadi bodyguard mak ko plak...

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez