Ahad, 10 April 2011

Cover Menguap Tu. Bukan Untuk Jaga Adab Je !!!

Posted by LeptoSpyra at Ahad, April 10, 2011
Kah kah kah...

Tak baik gelakkan orang.



Budak ni mengantuk dalam kelas.

Sekali menguap besar sangat, sampai rahang dia terkeluar.

Tak boleh tutup der...

Menganga selama 5 jam sebelum rawatan diberikan.

Yunie a.k.a NgaNga, ko tengok baik-baik.

Jangan jadi macam dia ni dah la.



Ni la nama dia jaw dislocation. Cewah...



Ada berani nak betulkan sendiri?

Kalau tak pandai, pergi je la hospital. Karang lagi teruk dibuatnya.

Berhati-hati jika anda menguap, ikutlah sunah dengan menutup mulut anda dengan tangan. Boleh control sedikit mulut itu dengan tangan anda agar tak over-terbuka.




Dan yang pasti ...... dapat mengelakkan mulut anda daripada ternganga-nganga

PS : Someone pernah tegur + mengajuk aku sebab menguap TAK BUKA mulut. Yup, aku tahan daripada membuka mulut dengan besar time menguap. Sampaikan menggigil-gigil mulut aku. Tapi kena ejek pulak.

Nanti aku syorkan dia baca blog ni ye. Supaya dia lebih memahami.

Diriwayatkan oleh al-Bukhari drpd Abu Hurairah r.a. Nabi SAW bersabda:

“Sesungguhnya Allah suka kepada orang-orang yg bersin, dan membenci orang-orang yg

menguap. Maka apabila seseorang kamu bersin, lalu dia mengucapkan Alhamdulillah, maka

adalah hak atas setiap muslim yg mendengarnya mengucapkan Yarhamukallah. Adapun

menguap itu adalah daripada syaitan. Maka apabila seseorang kamu menguap, hendaklah

dia menahannya sekadar termampu. Sebab sesungguhnya apabila seseorang kamu menguap,

syaitan akan mentertawakannya.”

Dengar tu adik-adik.

Awak, jangan menguap time call saya ye. Saya Tau awak tu kalau menguap memang tak

cover. Siap bunyi Haaaarrrggghhhh.. Arrrgghhh... Haaaarrgghhh...

Tak dapat nak bayangkan macam mana bunyi dia. Hahahaha~

5 comments:

cik syara! on 10 April 2011 7:12 PTG berkata...

hehe. nice entry dear.
x tau lak boleh jaw dislocation kalau menguap extrem sgt.
hehe

burnkelana on 11 April 2011 7:25 PTG berkata...

hehe.. aku punyer plak..

Februari - Aku gigit
24 - Cristiano Ronaldo
Hitam - Sebab aku gila

"Aku gigit Cristiano Ronaldo Sebab Aku gila"!

kehkehkeh..lawak2..

burnkelana on 11 April 2011 7:37 PTG berkata...

hehehe.. kalo dah menguap mcm badak air mcm tulah gamaknyer.. kesiannyer..

cik anum on 11 April 2011 10:52 PTG berkata...

hahahaha ! sangat seronok game ni.
Anum nak share kat blog Anum boleh ?

Jawapan Anum :

Aku belasah Orang gila Sebab aku gila !
HAHAHAHA ! hadoiii, lawaknye XD

Wana De'Amor on 13 April 2011 10:50 PG berkata...

hahahaha...lawakk akak punya
aku terlanggar musuh dalam selimut sebab aku tak tahan...hahahaha

suami akak plak...

aku terlanggar christiano ronaldo sebab aku baik hati...hahahahah lagi klako...best laaaaa

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez