Jumaat, 1 April 2011

Apa Nak Jadi : Pre-wedding Photoshoot?

Posted by LeptoSpyra at Jumaat, April 01, 2011
Dah jadi satu trend sebelum kawin, mesti ada pre-wedding photoshoot.

Memang sweet la kita mengambil gambar untuk diabadikan sebagai kenangan.

Ha la... kawin tu. Mungkin sekali dalam seumur hidup je kan?

Ramai juga yang ambik photographer professional. Dan hasilnya memang gempak la.

Tapi nama pun pre-wedding.

Sebelum kawin.

Sebelum akad nikah.

Tapi gambar punyalah lentok.

Melekap habis.

Mak aiii...

Melampaui batas-batas pergaulan.

Cewahhhh~

Yang 'biasa-biasa' tu okey lagi kot. (Aku bukan alim sangat, bagi aku pegang tangan tu masih 'okey' sikit kot)

Tapi yang macam xXx, terbeliak aku tengok.

Ini pre-wedding photoshoot ke, honeymoon punya photoshoot?

Ke aku yang sensitif sangat.

Tapi aku tak jealous pun melihat kelentokan dan kemanjaan pasangan yang nak kawin tu.

Lantak pi hang laaa~

Ni contoh yang sopan :


Bounce Team Project


Akeng Photography


Ada lentok-lentok?
-Tak ada

Ada melekap-melekap?
-Tak ada

Ada sweet?
-Ada. Sangat sweet.

5 comments:

hazam on 1 April 2011 3:45 PTG berkata...

sori..curi baca blog awk...terjumpa masa sy cari maklumat ttg sle. nak komen juga ttg pre- wedding pshoot ni...saya paham org tu tgh hangat sgt2 bercinta...heheheh...itu je komen saya...

Hana on 1 April 2011 4:17 PTG berkata...

en hazam cari pasal SLE ke? ada family SLE? saya pn SLE jugak =)

ha, mentang2 dh nak kawin, mcm2 gaya dorang bt photoshoot. huhu~

hazam on 1 April 2011 4:42 PTG berkata...

kwn saya yg ada SLE....sbb tu sy cari maklumat ini. Tak semua org paham dan tahu tentang keadaan org yg menghidap SLE ini termasuklah diri sy sendiri. Apapun saya harap Cik Hana kuat, tabah dan bersemangat dalam menjalani kehidupan. Ujian Tuhan terhadap hambanya.Kagum dgn penghidap SLE ini sebab mereka semua mempunyai bakat penulisan yg baik..Tahniah...

Hana on 1 April 2011 4:47 PTG berkata...

kawan perempuan la ye? lelaki jarang SLE ni.
Hehe sebab tak ramai faham la kami rajin menulis.
Bila kita luah pada orang, tak semua faham. Jadi blog la tempat mencurah perasaan.
Kalau en. ada facebook, situ ada SLE support group.
mcm2 boleh bincang dalam tu =)

DaK CoMoT on 1 April 2011 4:51 PTG berkata...

hoho...mula2 comot pom xbapa paham taw pre weding potoshoot neyh..ingat dorang dah kawen pastu tgkap2 gmbar..rupenye belom lagi..hohoo xbaik la pulak kalau aksi lebih2 kan..biar sopan tp nmpak sweetttt gitu =)

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez