Sabtu, 16 Julai 2011

Penang, Aku Datang.......

Posted by LeptoSpyra at Sabtu, Julai 16, 2011


Esok aku nak berangkat ke Penang.

Mungkin stay sana 2-3 hari.

Kawan-kawan, atau sesiapa yang baca entry ni, tolong doakan aku ye?

Doakan segala urusan perjalanan, makan-minum, dan ibadah kami (aku, mak, dan abah) dipermudahkan.

Doakan juga agar orang-orang kat sana lembut hati untuk terima penangguhan aku.

Ini penting beb! Kalau aku tak dapat tangguh, alamat burn la gaji aku yang berjumlah RM 1900++

Ini bukan trip bejalan-jalan sambil cari makan.

Aku pergi untuk lapor diri kerja gov kat sana.

Dan mungkin aku datang untuk dibambu oleh orang kat sana.

Aku dah terbayang dorang akan menjerit sambil menjegilkan biji mata pada aku, sambil berkata : "Banyak cantik muka kau nak mintak tangguh?"

Aaaaa~ tak dapat aku bayangkan kalau perkara tu benar-benar berlaku.

Nangis kat situ jugak kot..

Takpa, kalau nangis pun, aku ada ubat penenang.

Novel 5 tahun 5 bulan - HLOVATE-





Percaya tak, aku nangis time isi borang ni.

Serius tertekan isi borang-borang ni.




Kerana ia mengakibatkan tangan aku kejung.

Macam dah kena belut elektrik..

Ok, gambar di atas tu sangat melampau.. hahahah~


Doakan aku..

Assalamualaikum..

16 comments:

aku berkata...

makcik bambu: "Banyak cantik muka kau nak mintak tangguh?"

hana: alalala.. baru tau ke mkck? mkck ni lambatla :p sbb, sy cantik, pakata kck bg je sy tangguh smpai sy bersedia? heheehehe.. barulah mkck cantik cam sy...

makcik bambu: iye jgk kan.. hmm.. boleh.. :)


~~che hana~ aja2 fighting!!!moga semuanya di permudahkan~~~ amin :)

huny bela bukan arnab berkata...

Relaxlah hana..insya allah segala akn dipermudahkan...Jgnlah risau sgt...Aku kan ader....H bukan nama sebenar pn ader..

Mohd Faizal Bin Adnan on 18 Julai 2011 6:18 PTG berkata...

syukur la dpt
tangguh 2 minggu :D
jadi org penang la
pas ni Hana :D

kupitard

farah shamira on 18 Julai 2011 11:16 PTG berkata...

gudluck dear :D

Hana on 19 Julai 2011 12:32 PTG berkata...

aku : siapa ko? faizah kan? kan? hahahaha

ayuni : wey, terima kasih. berkat doa ko aku dapat tangguh 2 minggu.
ko doa kan aku hari tu kan? kan?

Hana on 19 Julai 2011 12:34 PTG berkata...

kupi tard : pembetulan. jadi org yg duk penang. bukan org penang. haha~

farah : trimas banyak2. nanti kalau saya mental duk sana, saya call awak ye. sesi luahan perasaan :)

mohamad fuad bahman on 19 Julai 2011 3:07 PTG berkata...

suker la tu dpt tangguh hehe
xper2
bulan depan gaji dekat2 2.8k++
hehe lagi bnyk dari skg :D

org penang garang2 skit wo..
tapi baik2 hehe.. hana kan baik
jadi le org yg dok kt penang

Tanpa Nama berkata...

yeaahh..alhamdulilah nana...xpela 2minggu pun kan dari xde langsung...uikss...xdela sampai mental kot dok sana...sadis cket je la...2bln xbergaji kot... :p ~kiah~

Hana on 20 Julai 2011 9:09 PG berkata...

Kupi : wah, dah pakai nama sendiri. hahaha!
em gaji memang la masyuk, tapi dengar cerita beberapa bulan pertama, gaji tak masuk. 2-3 bulan pertama kot.
boleh mati kering kat sana. hahaa.

Orang penang setakat ni memang nampak menakutkan la :(

terutama pemandu2 kat sana

Hana on 20 Julai 2011 9:12 PG berkata...

Kiah : kan? 2-3 bulan pertama gaji tak masuk kan? :( :(

aku sadis wey, mengenangkan nasib aku. huaaaa~~ nak kawin. nak duk ngan suami. hahahahahah!!!

xpe la wey, aku try je la dulu kan. lama2 nanti biasa lah kot.

thanks bagi semangat :)

mohamad fuad bahman on 20 Julai 2011 2:01 PTG berkata...

nk kawen? marka2 mami ada ramai sane
buleh pilih.. silap2.. kawen
nanti gelang hana pakai dok sampai
siku hehehe...

ha, pasal driving tu memg
ati2 skit ar.. dorg bawak
manada kasi signal.. main kona ke
kiri ke kanan..
pastu mcm kasar sikit la cakap
tapi ok je.. kene biasakan
jgn dok gelak dah hehe :D

mohamad fuad bahman on 20 Julai 2011 2:02 PTG berkata...

yg pasal gaji lak
memg betol la..
membe kene tungu 3 bulan
baru dapat..tapi gedebuk ar
nanti dekat 8k gaji hehe
da bleh buat hantaran :P

Hana on 20 Julai 2011 6:25 PTG berkata...

en fuad, xnak la orang sana. tak best. hahahha :))

pemandu kat sana suka main hon2 la. tiba2 main hon. hari tu datang, emtah berapa kali entah kena hon.
siyut je :p

fuyyooo~~ member keja apa?
8K? masyuk betul..
ha, masuh gedebuk mmg best,
tapi sebelum tu merana la

mohamad fuad bahman on 20 Julai 2011 6:34 PTG berkata...

depa tgk no plate lain kot..
tu yg depa dok hon2 nk kenal
ngan cik hana hehe...
ala.. cakap je xnk.. jap g
betol2 jodoh org sane tau le hehe
membe tu si mohd faizal adnan
keje kt lembaga lebuhraya
jwtn same la ngan cik hana
bulan ni masyuk ar dekat 8k dia
dapat huhu

Tanpa Nama berkata...

xpe nana..!! chaiiyyokkk k!! m0ga di permudahkan urusan k..tabahkan ati..hehe...betol weh..aku nie 3bln xde gaji...skali dpt time raya nnt mmg la best...tp nk kena cover balik ar hutang2 sblm tu...hehe... :p yeaaahh..nana nk kawen...!! ~kiah~

Hana on 22 Julai 2011 10:39 PG berkata...

Kupi : patut nampak no plate lain, lagi la dorang beradap. kita ni tourist, x tau selok belok jalan.

8K dia dapat? mak ai, gaji bulan3 berapa la tu :)) kayo gilo..



Kiah : hhahha trimah wey, aku pun bakal x berduit la xlama lagi. dah la gaji last aku kat iNTI ni x dapat.

ala, kawin lambat lagi la beb

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez