Ahad, 10 Julai 2011

Luahan Hati. Tak Payah Baca Pun Takpe....

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Julai 10, 2011
Nampaknya Jeng Jeng Jeng yang ni lambat lagi akan berlaku.
Tapi Jeng Jeng Jeng lain pula akan muncul.
Jeng Jeng Jeng yang pertama mungkin tertangguh sebab Jeng Jeng Jeng kedua tiba-tiba datang dalam hidup aku.

Luahan :

(1)



Arghhh~ aku letih la.
Dorang ni nak cepat, tapi buat kerja lambat.
Effect kat aku jugak!
Ko lambat, tapi suruh aku cepat.
Aku pun ada benda lain jugak nak buat.
Banyak benda aku nak selesaikan.
Kerja aku lagi.
Hospital lagi.
Nanti aku kena minta surat rujukan hospital lagi.
Sedangkan next appointment aku adalah 21 Julai.
Tekanan!!!!!
Mental aku! Nampak je macam ok. Dalam otak serabut macam penggosok kuali.



(2)



Aku sakit hati ni.
Nampaknya semua orang tak sabar nak suruh aku pergi.
Hari-hari bukak cerita pasal ******
Rancang itu, rancang ini..
Aduh... bagilah aku masa berfikir dulu.
Jangan desak-desak.
Cuba dengar pendapat aku pulak.
Bagi peluang aku buat keputusan sendiri.



(3)



Tadi pagi aku buat medical check-up.
Kat tempat swasta. Kerajaan punya lambat.
Bayar RM80.
Doktor macam hampagas.
Ujian buat cikai-cikai je.
Agak-agak la nak telan duit aku pun.
Aku rasa dia lelap mata je time isi borang check-up aku tu.
Takut jugak aku kalau laporan tu tak valid.
Ah! Lantak la kau!
Hah! Biar aku dedahkan..
Doktor tu Graduate IMU.
Patutlah...



(4)



Aku rasa teruk sangat sebab tak datang wedding kawan sekolah dulu.
Maaflah wei. Aku buat medical check-up tadi.
Lepas tu aku pergi pesuruhjaya sumpah.
Tak sempat nak datang wedding ko.
Sebenarnya sempat je kalau aku pergi terus rumah ko tu.
Tapi aku segan nak datang wedding ko dengan pakai baju kemeja.
Siap berlengas lagi.
Segan aku nak datang sana busuk-busuk.
Akhirnya aku pergi kenduri depan rumah aku je.



(5)



Aku marah sangat dengan budak yang main dengan arnab aku tadi.
Begini, depan rumah aku ada orang kawin.
Tetamu kat situ semua gayat tak pernah tengok arnab.
Semua budak-budak duk kerumun rumah arnab aku.
Habis arnab aku dorang buat main.
Huaaaa~~~ aku tengok ada sekor dah monyok je dalam tu.
Mesti sakit sebab budak-budak tu kerjakan.
Tsskkk....Tsskkkk... (T_T)



(6)



Aku suka.
Sebab ada orang tu panggil aku tiny bone.
Macam comel je nama tu.
Hahahahaha~
Tiny Bone..

2 comments:

Tanpa Nama berkata...

nana...xmo la sedih2...jgn tension2 sgt...nanti sakit plak.... :) ~kiah~

Hana on 11 Julai 2011 1:36 PTG berkata...

huhuhu x boleh nak elak la rasa begini (T_T)

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez