Selasa, 12 Julai 2011

2 Bulan Yang Bakal Menyesakkan

Posted by LeptoSpyra at Selasa, Julai 12, 2011
Salam..
Macam mana nak buat diri jadi lebih tenang?
Ada tak doa kasi segalanya berjalan dengan lancar dan mudah?

Aku bakal menghadapi 2 bulan yang sungguh menyesakkan nafas di dada.
Aku mungkin bakal kehilangan separuh dari duit yang aku kumpul selama ini.

Okey, aku terpaksa berangkat ke Pulau Pinang 18 Julai ni.
Honestly aku dapat kerja kat sana.
Masalahnya sekarang, company lama aku mintak 2 bulan notis berhenti.
That mean paling koman pun aku kena letak jawatan pada 11 September.
Sedangkan lapor diri 18 Julai.

Aku doa sangat orang Pulau Pinang tu baik hati bagi aku masuk kerja lepas raya.
Ya Allah, tolonglah..
Tolonglah permudahkan segala urusan hambaMu in Ya Allah..
Lembutkanlah hati mereka agar aku dapat tangguh dulu masuk kerja.

Kalau tak boleh tangguh, aku bakal berdepan dengan penalti company lama.
Tak cukup dua bulan notis means aku kena bayar 2 bulan gaji.
Sebulan gaji RM 1900.80
Kalau 2 bulan RM 3801.60
Parah...parah..

Bulan Ogos aku kena renew roadtax pulak.
Seribu lebih lagi.
Parah..parah..

Pastu kena servis kereta.
Mau 2 ratus jugak la.
Parah..parah..

Kira-kira balik, dalam 5K ke atas jugaklah bakal habis dama 2 bulan ni.
Sedihnya..

Duit mengalir macam air sungai.
Kalau mengalir masuk macam sungai tak apa.
Ni mengalir keluar macam sungai.
Masuknya lambat macam siput sedut.

Lagu ini sebagai pengubat hati.



So today were gonna
Take a time to show ya
The br- br- bright side of the dark side
Only think you oughta
No, you really gotta
See the br- br- bright side of the dark side
Ruby Gloom, Ruby Gloom...

Ya Allah, tolong tunjukkan aku "the bright side" daripada semua kejadian ini.

6 comments:

farah shamira on 12 Julai 2011 3:17 PTG berkata...

sabar ye hana. tuhan pasti membantu :D

Tanpa Nama berkata...

nana..mudah2 di permudahkan urusan k..ingat, mesti ade hikmah di sebalik kejadian...~kiah~

Hana on 13 Julai 2011 10:59 PG berkata...

terima kasih semua (T_T)
apa2 hal akan update lagi

Sang Nusantara on 13 Julai 2011 2:07 PTG berkata...

semakin dekat lah kita nampak nya... :)

Mohd Faizal Bin Adnan on 16 Julai 2011 9:19 PG berkata...

larik je hehehe,,.
gile kejam 2 bulan notis...
kampeni lame dulu pon
sya xbleh berenti
ada 4 bulan baki
tapi gue dengan muka slambe
bye2 kt kampeni tu..
haha...
dpt koje ape kt penang
hana? syok ar makan
nasik kandaq ari2...
bleh jmpe mamat idung mancung kt sane hehe..

Hana on 16 Julai 2011 9:01 PTG berkata...

tak baik lari, masuk keje cara baik, keluar pn cara baik la..

koje pegawai sains..makan nasi kandaq, balik2 tgk gemok dah. haha

ha, boleh jumpa mamat idung mancung. jumpa je kan. tak buat apa2 pun

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez