Ahad, 2 Ogos 2009

MaNa KaWaN, MaNa KeKaSiH

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Ogos 02, 2009

Kawan dilupa sewaktu berkasih?

Ha.. kali ni nak cakap pasal org yg slalu lupe member bila dah ada kekasih. Fuh, mengancam..


dulu, sewaktu solo, member lah teman sehati sejiwa kita. Tapi sejak mempunyai kekasih,


member ntah ke mana, sahabat entah ke mana. Ni dari pengalaman sendiri gak ni. Huhu, entah


la..bz sgt nak layan kekasih dia agaknya.

Anyway, sbnarnya ni bukan salah sesiapa pun. Siapa yg x ingin mempunyai kekasih? Setiap


manusia itu, berpasang-pasangan. Even haiwan pn ada jantan dan betinanya. Bila dah ada


kekasih ni, of course la diri rs disayangi, dimanjakan dan rasa dipunyai.. betul x?

Tapi, jgnlah sampai lupa member, beb! Bila ada kekasih, semua masa dan tumpuan diberikan


kpd kekasih. bila gembira, semua kita share dgn kekasih. Kita tinggalkan kawan kita terkontang


kanting sendirian. Bila kita gaduh dgn kekasih kita, baru lah kita dok terhegeh2 pi cari balik


member lama! Ceh, x senonoh punya perangai. Org lain pn ada perasaan jgk..

Wlaupun dah berteman, (ehem-ehem) tp aku x penah lupakan sahabat2 aku. Time aku tgh date,


tetibe kawan aku sms, duk suruh aku translate ayat dari BI ke BM, aku still layan gak.


Walaupun aku rasa cam kamus elektronik le plk.. No hal la.. member pnya pasal. Kot bz ke, aku


missed call jgk kwn2 tanda aku ingat kat diaorg. Nmpak simple, tp psikologi disebaliknya cukup


relevan. At least, diaorg tau yg aku ingat kat diaorg tu. Huh! Jgn duk ckp la nak tggu dia bls e


mel ke apa. Sampai kucing bertanduk pn entah reply ke tidak ntah. Opps.. terlebih sudah.


Hahak..

0 comments:

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez