Ahad, 2 Ogos 2009

Hai ObaT Hai ObaT, MaRi MaKaN ObaT

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Ogos 02, 2009
Senarai pil yang aku amik untuk mengawal SLE

  • Prednisolone- sejenis steroid. Fungsi, melemahkan sistem imun bg jgn terlalu aktif. Kalau sistem imun tu aktif sgt, habis la sume organ aku dia gi attack.
  • Kalsium- oleh sbb aku amik steroid, tulang aku blh jd mudah patah. So, kalsium membantu menguatkan tulang dan gigi juge.. :)
  • Rocaltrol calcitriol- pil couple gn kalsium. Rupa mcm telur cicak, tapi lembut. Membantu tubuh menyerap kalsium di dalam tubuh
  • Hydroxy chloroquine sulphate- ubat anti malaria sebenarnya. Tp sejarah membuktikan, ubat ni mampu mengurangkan gejala-gekala penyakit SLE. So, makan je la..
  • Vitamin B Complex- menambahkan sel darah merah aku yg low giler ni
  • Asid Folik- juge menambahkan sel darah merah
  • Iron tablet- darah lagi la.. haiyyo botui
  • Transfer factor- kolostrum lembu + egg yolk. Makanan tambahan ni. Kirenye ubat alternatif la.. mahal gile. Aku ni mmg menghabskan duit parents jekk.. :(

0 comments:

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez