Ahad, 9 Ogos 2009

Kenangan Lalu.. Yang Lawak

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Ogos 09, 2009


Hmm.. xde ape yg menarik pun arini.

Dalam duduk termenung, tetibe teringat cte lama kt ukm.

Dah lama dah. Masa aku 2nd year kalau x silap.

Bila teringat balik, kelakar pn ada..

Adeh... gelak sorg2 lagik...

Haha, mcm ni. Masa tu aku nak g exam Genetik kalau x silap.

Paper last tu.. Aku dari rumah masa tu coz jarak antara xm lain dgn last paper ni ada la dlm

seminggu. So baik aku duk umah kan. Leh jimat wang kos sara idup. Hehe.

Perjalanan dr umah (seremban) ke ukm bjalan lancar.

Dah sampai ukm, aku balik kolej dulu r, saje singgah jap.

Then pakat gn member nak gi xm sesama.

Sape lagi, bdk2 kolej gak r. Kby gn Eed..

Aku dah siap, pakai baju kurung biru n sandal je (igt lg tu..)

So kami bertiga pun berjln bsama2.. menapak je la coz dewan xm x jauh dr kolej kami.

Jln2 sambil borak2.. tanya2 soalan la.. huhu.. jeng3x..

Sampai kat depan pusanika tu tetibe kaki aku tersadung, dan secara spontan aku melatah : ooo

mak kau! Hahak selambe je kuar dr mulut aku..

Tp x kisah lah kan.. aku pn meneruskan perjlnan. Tapi.. apsal rasa lain ni??

Aku tgk bwh..... oh no!! Sandal yg aku pakai telah putus. Mmg x leh nak jalan dah.

Akibat tersadung td, sandal aku menerima impak yg begitu dasyat lalu putus.

Ah sudah, aku mule cuak, nk xm ni wei... kang terlambat lak...Aku igt lg, Kby cbe pasangkan

balik sandal aku tg putus tu. Tpi x bjaya.

Sementara Eed lak menenangkan aku yg mmg gelabah..

So tetibe keluar idea : bli gam n gam sandal tu. Gam blh bli sbb kat pusaneka tu ada kedai koop.

Hehe, pastu sape ntah ckp : dr bli gam baik bli slipar terus. Tp slipar jepun je la.

Aku pn setuju dan menyerahkan dompet aku kpd mereka berdua.

Mereka pn g bli selipar kat koop tu. Ak tggu je la.

Ble aku tgk slipar tu.. haha warna kuning... terang lak aiii...

Dipadankan dgn baju kurung biru.. lawak amat.. tpi aku redha je la..

Nak xm punya pasal...

Aku slambe je masuk dewan xm pakai slipar jopun kaler kuning... hahaha

Nasib baik aku x kene tahan gn pengawas...

Masa jwb xm,bdn still berpeluh sbb terkujut gn peristiwa tu.. huhu

Malu gak time tu... tapi bt dono je la... hahahaha

Mekasih la pada Eed n Kby yg tolong aku time tu..

Kalau korang xde, alamat g xm kaki ayam la.. haha..

p/s : nasib baik paper genetik aku dpt A, kalau x, aku bakar dah slipar jopun tu...

Slipar jopun tu ada lagi.. aku bt slipar tandas kat kolej. Ble da abis blaja, slipar tu aku letak kt

blakang umah.. pakai masa nak sidai baju kat ampaian... byk jasa ko slipar jopun...

3 comments:

ainShahajar on 11 Ogos 2009 4:15 PTG berkata...

wah2.. jgn ko terpakai selipar tu time konvo sudah..haahaha

Hana on 14 Ogos 2009 11:59 PG berkata...

xde maknanya.. time konvo pakai but la.. kaler kuning.. hahak~

~PakKaramu~ on 19 Ogos 2009 10:57 PTG berkata...

Salam ramadan al mubarak

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez