Ahad, 21 November 2010

Dah Jumpa !!

Posted by LeptoSpyra at Ahad, November 21, 2010
Ni dia penawar bagi sakit gusiku.. uhu~
Bagi sesiapa yang selalu kena sore throat, ulser, sakit gigi dan sakit gusi, cuba try benda alah ni..





Ok aku beli benda ni sebab gusi kat bahagian paling belakang bengkak. Mungkin sebab gigi bongsu tumbuh hari tu tak habis?? Macam mana tu? Entah, gigi belakang ni macam malu-malu nak keluar. Gusi pun bengkak. Sakitnya, masya allah.. Nak makan pun tak sanggup rasanya.. Malas nak makan pain killer sebab ubat SLE aku pun dah berkilo-kilo nak kena makan.

First time bubuh serbuk ni kat gusi, rasa sejuk je gusi tu. Yelah sebab ada menthol dalam serbuk ni. Lepas tu rasa macam kebas-kebas kat gusi tu.. Last last rasa sakit pun hilang.. hehehe~

Pakai 2-3 kali, terus bengkak pun surut. Tapi yang menyembuhkan Allah tau. Benda ni alternatif je.

Jangan risau, benda ni kandungan dia herba. Tak payah telan, sapu je kat bahagian yang sakit tu. Tapi kalau kau tertelan... Yucckkkkssss~~

Penah makan serbuk daun inai tak? Camtu la rasa dia. Macam pasir pun ada jugak. hahaha~

Yang penting, ada nombor pendaftaran MAL19973441T dari BPFK. Selamat gitu..

Yang penting sekarang, sakit gusi dah sembuh. Boleh la melantak sesuka hati. Hehe~
http://www.emocutez.com

3 comments:

mohammad on 21 November 2010 11:29 PG berkata...

salam ziarah

Hana on 23 November 2010 9:01 PG berkata...

ye, sudi2 la singgah sini selalu =)

Insan Biasa on 27 Mei 2011 3:58 PTG berkata...

farmasi ada jual ka mende alah nie ?...
ka kedai ubat cina ?

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez