Ahad, 7 Februari 2010

Belajar Semula Dari ABC

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Februari 07, 2010


Salam.

Hujung minggu adalah masa untuk : mengupdate blog. Huhu.

Hujung minggu ni dah 2 hari (sabtu & ahad) aku berlatih drive kereta.

Hehe... abah dah penat kot nak menghantar aku ke Nilai. Jadi, beliau pun

mengofferkan diri untuk menjadi jurulatih. Haha... Lesen tu dah lama sgt dah aku

peram. Dulu amik lesen time matrik. Dah bape tahun aku peram tu??? Adik aku yg

sorang tu plak lagi expert bwk keta dr aku. X leh jadi ni. Lagi pun, aku duk pikir2,

sampai bila aku nak harapkan abah aku hantar aku kan.. dah la bayaran mahal.. =p

Minyak untuk 40 km = RM 10.00 (pergi balik)
Tol = RM 08.20 (pergi balik)
Total = RM 18.20

Tu baru sekali pergi balik. Kalau 2x pergi balik?? Yelah, time aku keje, abah aku

balik umah balik la kan. So, dia kene ulang alik sebanyak 4 kali...

Jadi, RM 18.20 X 2 = RM 36.40

Sehari aku habis RM 36.40 dah.

Kalau sebulan, RM 36.40 X 21 hari bekerja = RM 764.40

Pergghhh... mmg boleh muflis aku cmni. Haha. Tapi xkan tak bayar plak kan? Aku tak

nak durhaka! Hahaha... xpe..xpe, gaji still ada lagi cikit. hahah

So, 2 hari blaja kereta mmg best woooo! Terketak2 lutut aku. Padahal bawak keta auto

jer. Lokasi latihan adalah tapak medan selera TTJ, Samsung, dan jalan menuju ke

highway senawang. Huhuu. Habis mak abah sume ikut.. mcm nak g konvo plak. Well,

semuanya ok, Cuma hari ni, Ahad, 07 Februari 2010 aku telah terlanggar tembok time

nak parking. Ala, tembok kecik kat tepi2 umah tu. Hajat nak tekan brek, tapi

tertekan pedal minyak... dan dummm!!! Tgk2 kene tayar je la. Bukan kemik pape pun...

alhamdulillah.. selamat RM aku. Huhuhu.

Mak pun membaking aku... ala, kalau tertekan minyak tu biase la... abah pulak buat

muka toye jer.. haha.. AKU?? AKU buat muka x bersalah la. Huhuh..

Komen daripada encik jurulatih : sumenye ok, cume time nak belok tu mcm x bagus lagi

kawalannya.

Ok. Roger.. next week kita berlatih lagi ye....

p/s : nanti nak bli kete WTF la. Huhuuhu.. (gurau je)

5 comments:

notso_violet : seindah bunga seri pagi on 7 Februari 2010 2:11 PTG berkata...

hana nak jurulatih lg satu tak?
hana boleh upah kte haha ;)
gud luck ya semoga berjaya!

♥ αγα ίδαγα♥ on 7 Februari 2010 8:48 PTG berkata...

hoho...semuga berjaye hana...senang sket prjalanan hari2 nk g keje nti..
btw, skg da kuar smpai WTM da...nak gak sebijik.. :'(

Zuraifah Zulkuflee on 7 Februari 2010 8:50 PTG berkata...

hana berlatih drive kete..hehe
normal la langgar situ sini..
klu x bkn, blaja namenye tu :P

Hana on 8 Februari 2010 10:19 PG berkata...

ala, dah kuar WTM ke? What The Malay?? huhu.

Normal ek belanggar? nak langgar lg la =p

thanx pd sape yg wish =)

Tanpa Nama berkata...

haha.. nnt buleh bawak sy ni jalan2.. haha..
-farah

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez