Ahad, 19 Februari 2012

Bersediakah Aku?

Posted by LeptoSpyra at Ahad, Februari 19, 2012
Assalamualaikum..

Lama rasanya tak membebel dalam blog sendiri. Huhuhu~
Harap pembaca blog ni taklah bosan membaca. Terutama sekali Ayuni.
Ko kata ko rindu aku kan?
Nah, bacalah puas-puas.

Aku sekarang dah tak boleh nak kerap update blog macam dulu.
Sebab pertama aku sibuk dah sekarang. Kat lab tak boleh main internet.
Kena block kot. Lagipun aku duduk sebilik dengan senior microbiologist.
Sekali dia jeling aku, aku boleh pengsan!

Sebab yang kedua, aku tak tau nak update apa. Life aku dah jadi bosan duk kat rumah flat ni. Jiran-jiran aku pulak jenis bangsa yang tak reti tutup pintu. Asal aku keluar je, mesti nampak segala isi rumah depan ni. Yang lelakinya bertelanjang tak pakai baju. Yang perempuannya sedang sibuk menumbuk cili dengan lesung batu. Meh aku check tombol pintu rumah korang, rosak ke??

*************************************************************************************

Aku telah membuktikan bahawa aku mampu hidup sendirian di Penang. Ye, memang aku mampu. So sesiapa yang pernah kutuk aku dulu, sila buntangkan mata anda. Bukan nak cakap besar, aku akui memang ada kesukaran, tapi aku berjaya.

Ceritanya begini. Sedang elok aku dan abah aku hidup bahagia di Penang, tiba-tiba kami mendapat panggilan telefon yang mengatakan makcik aku sedang kritikal di Hospital Ampang. Lalu ayahku pulang ke Seremban meninggalkan anaknya di sini.

Tak lama selepas tu, makcik aku dijemput ilahi. Tapi, satu lagi berita sedih datang. Pak long aku pula sedang nazak di Hospital Seremban. Maka bertambah lamalah abah meninggalkan anaknya sendirian di Penang.

Kini, kedua-dua Makcik dan Pak Long aku dah kembali ke rahmatullah. Abah pun dah balik semula ke pangkuanku... Dengan attitude yang sama, abah masih nak teman aku di sini. Terima kasihlah abah.. Kasihmu ke syurga. Sob..sob..sob..

*************************************************************************************

Sekarang ni persiapan aku untuk menjadi halal kepada seorang lelaki masih lagi berjalan. Arrrrggghhhh~ serabut meh!

Kesian mak aku kat rumah. Mesti dia lagi serabut.

Since ini adalah langkah pertama aku, aku masih buntu nak tentukan pilihan terbaik. Woi! Bukan pilihan bakal suami. Tapi pilihan pakej-pakej perkahwinan la!! Bakal suami aku dah pilih awal-awal dah. Hahahaha~

Aku rasa semua mahal. Takkan aku yang kedekut kot?
Kalau boleh, aku nak cut bajet.
Tapi aku tak tau nak cut tang mana.
Patutkah aku cut baju? Dan bersanding menggunakan T-shirt?
Ataupun aku cut lauk kenduri? Dan membiarkan tetamuku lapar?
Aisyyy!!
Dan, apasal wedding photographer sangat mahal?
Amik gambar je kan?????
Hahahaha~
Ok, aku kedekut. Tapi, kedekut bertempat. Huhuhuhu!

*************************************************************************************

Aku ada peristiwa yang memalukan nak dikongsi.
Tapi patut ke aku kongsi?
Merah muka kot kalau ingat balik.
Setakat ni, hanya 3 orang je yang tahu kejadian ni.
Aku, orang itu, dan En. H.
Hahahahaha~ habis kena gelak.
Sesuatu yang buat aku fobia nak sidai cadar.

Sekian buat kali ini.
Ada masa, aku bebel lagi ye.

Nak mintak tolong sikit boleh?
Tolong sedekahkan al-fatihah buat kedua-dua arwah makcik dan paklong aku ye?
Terima kasih..
*wink*wink*

3 comments:

Nganga berkata...

Uit campap..Ko tak nak lantik aku sebagai pengapit ke?Tp kena bayarlah...

faizah perasan chumel berkata...

Macam kenal je pengimen d atas.. miahhaaha.. try roger member2 manatau ada yang part time photographer or caterer, blh mintak hrga member :)

~mY LiFe~ on 17 Mei 2012 8:31 PG berkata...

hana...........
ko nk kwen da??? xnk invited aku ke??? huhu...

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez