Sabtu, 23 Oktober 2010

Yes baby…. I am that simple..

Posted by LeptoSpyra at Sabtu, Oktober 23, 2010


Assalamualaikum…
Wah, lama sudah diriku tidak mengupdate blog.. Siapa je la yang nak baca kan?
Tapi takpe, menulis (menaip) blog adalah terapi bagi diriku.. thehehehe~

Entry kali ini nak menggambarkan diri aku sebagai seorang yang sangat simple..
Yup, I’m just a typical girl.. Tipikal bermakna biasa.. sering dijumpai (kamus dewan edisi hana hamzah)

Lihat sajalah alat bantuan perkemasan diri aku (skema gila ayat) Errr? Habis tu takkan nak panggil make-up. Walhal seketul make-up pun takde. Ni je la yang aku ada.. Tak macam perempuan lain.. ada blusher Maybelline, gincu MAC, eye liner Bobby Brown, eye shadow Loreal, lips liner Silky Girl, dan segala macam liner lagi lah..

Kalau nak suruh aku berhias menggunakan bahan jenama di atas, amatlah tak sesuai okey? Sebabnya memang aku ni simple.. Lagi satu sebab memang tak pandai la bab-bab ni.

Okey ni dia




1.NIVEA SUN – oleh sebab aku ada SLE maka benda ni memang wajib.. SPF haruslah 50 PA++ ye adik adik? Tak suka pakai ni.. cepat berminyak la kulit.. Tapi terpaksa.. Kata NAJIB... eh eh... WAJIB

2.FAIR & LOVELY Multivitamin – Ni paling tak boleh tahan.. Ye ye, ni memang budak sekolah slalu pakai.. Tapi aku suka krim ni. Memang dah pakai dari sekolah dulu pun.. Murah, berkesan, dan wangi.. I like.. Thumbs up!!

3.JOHNSON’S BABY Powder perisa nourishing with milk – Erk? Memang tu ke perisa dia? Hehe~ taram je la. Sedap pakai sebab wangi...

4.REXONA Women perisa Cool White – Harus.. Untuk kesegaran yang nyata dialami. Hahahaha~ Kering dan tak melekit. Bagi aku la, lain orang, lain kadar perpeluhan.. Ada equation dia : Sweating rate is propotional to physical activity and amount of under arm’s pore (hana et. al) miahahahaha~

5.AIKEN Tea Tree Oil – Kecik je, tapi susah nak habis. Krim ni di tepek pada jerawat sahaja. Oleh sebab kulitku jarang tumbuh jerawat, maka lambatlah krim ni habis.. Bagi aku, krim ni mempercepatkan tahap pemasakan sesebuah jerawat. Bila cepat masak, picit la.. Bila bubuh krim ni, macam takde parut jerawat pulak.

6.NIVEA Lip Care – Perisa cherry dan repair & protection. Cherry untuk bibir kelihatan segar, repair & protection merawat masalah bibir pecah

7.SILKY GIRL Lightening Pressed Powder – Saje, pakai. Tak tau apa motif. Hehehe~

8.GARNIER Aqua Defense Eye Roll On – Mata sembab & sembab.. Tak nampak lagi hasilnya sebab selalu lupa nak letak. Boleh gitu? Hahahaha~

p/s : aku bukan duta kepada mana mana produk di atas..

Itu je la barang aku.. Korang punya mesti berjela-jela banyak kan?
Eh, kejap-kejap. Sila Compare bilangan alat bantuan perkemasan diri aku dengan bilangan ubat yang perlu aku makan sebagai pesakit SLE? Agak agak mana lagi banyak? Hehe~ Ubat lagi banyak weiiiii....!!!




Kesimpulannya : Siti Nurhana memang SIMPLE.

Akhir kata, POSITVE ATITUDE COMES FROM POSITIVE MIND...

14 comments:

farah shamira on 23 Oktober 2010 6:44 PTG berkata...

yeah!
simple la bagus.

Najem on 29 Oktober 2010 9:31 PTG berkata...

ahakzz.. menarikzz entry.
sorry nana, tp nak tanya jgk.. nana baru diagnose SLE ke?

Hana on 1 November 2010 8:44 PG berkata...

kira baru la jugak.. nk masuk 2 tahun. naj mesti slalu tgk prednisolone kn? ehehehe~

Najem on 1 November 2010 9:23 PTG berkata...

hhmmm.. baru jugak la. time kt kmns dulu xde lg kan.. huhu.. semoga tabah ye. aah, biasa tgk prednisolone,, mesti kena telan banyak kan..

chokely on 4 November 2010 10:18 PG berkata...

hai... salam ^^
sy pon ade SLE jgk...

n dok seremban jgk..
bole la kite jdi kwan kn..
rse nye kite mcm sebaye la..
sy bru je diagnose bln6 hari tu..
n skrg ni t'pakse extend sem..

jom.. jdi kwan sy.. ^^
bole la share2 kn..

chokely.blogspot.com
tukar link k.. ngee~

Hana on 4 November 2010 1:15 PTG berkata...

naj: ha, time kat kmns dl xda lg..em xda la byk sgt, plg tggi pn 20mg je. skrg turun ke 7mg. hehe thank you naj... =)

wsalam chokely. nice to meet you. sama la kita, senasib. huhu stay positive k?

Atin on 4 November 2010 1:32 PTG berkata...

its ok hana!
positive attitude comes from positive mind right?
stay positive watever it takes..
u go girl!=)

Najem on 4 November 2010 7:43 PTG berkata...

nana: same2.. bila nana nk dtg ganu jalan2?? hoho..
chokely: jangan sedey2

deena farhana on 5 November 2010 12:00 PTG berkata...

slm hana..

deena doakan moga tabah..deena ade cousin SLE juge..byk sgt mkn ubat..sian sgt tgk..

Hana on 6 November 2010 12:31 PTG berkata...

atin : thanks ye.. hehe bukan suma org faham penyakit ni

najmi : tggu sy kawin dgn org duk ganu tu. hehe blh g jln2 sbrg takir.

deena : wsalam, thanks ye.. kirim salam kat cousin k?

chokeLy on 6 November 2010 1:05 PTG berkata...

hehe..
pred sy kne telan 40mg..8 bji
ag x leh bla kan..
nek kembang dah pipi ni..
semangkuk..
^^
tp xpela..
at least kite msih b'nafas kn..

Hana on 6 November 2010 5:46 PTG berkata...

chokeLy, dr apa yg sy bc kat blog awk, byk jgk yg awk dh lalui. yela, sy ni xpnh pn masuk wad lg. semoga tabah slalu ye =)

HIJAU DAUN on 7 November 2010 7:53 PTG berkata...

hana:
salam....kita serupa...sya pun SLE jugak...dah setahun...

Tanpa Nama berkata...

maaf yea nk tnyla..kat mane yea nk cari lip care repair n protection tu..sbb sy cr kt watson n guardian xde pulak..mntk tlg bantu tq ;)

 

Ini Blog LeptoSpyra Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez